maandag 11 augustus 2008

Dag 6: Scottsbluff - Rapid City (South Dakota) deel 1

Chimney Rock

Onze eerste bestemming na Scottsbluff was Chimney Rock. Naast het Scottsbluff NM een tweede herkenningspunt voor de pioniers op de Oregon Trail.

02 Chimney RockChimney Rock


Zoals op veel plekken in deze streek stond ook hier een waarschuwingsbord voor ratelslangen. We hebben er echter geen gezien tijdens onze reis.


01 Bord ratelslang Ratelslangen


Custer State Park

Het Custer State Park ligt in de Black Hills van South Dakota. Er lopen drie wegen door dit park die een goede indruk geven van alles wat dit gebied te bieden heeft.
  1. Wildlife Loop Road
  2. Needles Highway
  3. Iron Mountain Road
We hebben deze routes alledrie gedaan. Bij de eerste ligt de nadruk op de dieren in het gebied, bij de andere twee op de Black Hills zelf. De routes zijn alledrie de moeite waard. Het is zonde om er een over te slaan als je hier bent.


Wildlife Loop Road

Op deze 29 kilometer lange route die vooral door de meer open gebieden van de Black Hills loopt heb je een grote kans om allerlei beesten te spotten. Toen wij er aan kwamen was het erg slecht weer. Het eerste deel van de route hebben we daardoor vooral hele donkere luchten gezien.

08 Lucht bij Wildlife roadWildlife Loop Road

Nadat we een tijdje in een bezoekerscentrum waren geweest was het weer opgeknapt en kwamen de dieren tevoorschijn.


Pronghorn

De eerste die we tegenkwamen was een pronghorn, die in het Nederlands gaffelbok en ook wel gaffelantilope wordt genoemd. In het vervolg van onze reis zouden we deze dieren nog vaker tegenkomen.

05 Wildlife road hert 15  hert bij Wildlife road Pronghorn

Prairiehonden

Deze schattige knaagdiertjes komen op grote schaal voor op de prairies van Noord-Amerika. Hun naam danken ze aan het scherpe geluid dat ze kunnen maken en dat een beetje op blaffen lijkt. We zijn daar een keer flink van geschrokken omdat je niet verwacht dat er zoveel geluid uit zo'n klein beestje komt.

21 prairiedogs 28 prairiedogs Prairiehonden

Herten

Ergens halverwege de route stonden een stel ezels langs de weg. Echt 'wildlife' kon je het niet noemen. Ze kwamen naar de auto om iets te eten te krijgen. Daarna kwamen we nog een aantal herten tegen. Vooral de moeder met haar twee jongen vormde een mooie afsluiting van de Wildlife Loop Road, die trouwens niet echt een loop road is.

13  hert bij Wildlife road29 hertenWildlife Loop Road

Geen opmerkingen:

Een reactie posten