vrijdag 8 augustus 2008

Dag 3: Denver - Nederland (Colorado)

Lookout mountain en Buffalo Bill

Het begin van de rondreis. Na het ophalen van de huurauto kon de rondreis op vrijdag 8 augustus echt beginnen.


01 Lookout mountain Lookout Mountain

Onze eerste tussenstop was bij Lookout Mountain bij Golden. Bij helder weer kun je Denver zien liggen. Dat geluk hadden we niet.
Voor de zekerheid ook maar meteen een foto van de auto gemaakt. Op de eerste dag is die immers nog schoon en onbeschadigd. Het is ons deze keer gelukt om de auto zonder krassen of deuken in te leveren.

05 Arjan bij Dodge Avenger Arjan bij de huurauto
Op de heuvel bij Golden ligt de in de staten rond de Rocky Mountains overal aanwezige Buffalo Bill begraven.

09 Graf Buffalo Bill Graf Buffalo Bill

Nederland (Colorado)

Op ongeveer een uurtje rijden van Denver ligt het dorpje Nederland. Afgezien van de naam is er weinig Nederlands aan dit dorp. Het ligt tussen de hoge toppen van de Rocky Mountains en is een typisch Amerikaans plattelandsdorp.
10 Bord Nederland

In het bezoekerscentrum hield een vriendelijke mevrouw de nationaliteiten bij van de bezoekers. Veruit het grootste deel kwam natuurlijk uit Nederland.
In tegenstelling tot wat je zou verwachten is het dorp niet gesticht door Nederlandse immigranten. Het dorp heeft meerdere namen gehad en pas nadat de plaatselijke zilvermijn in Nederlandse handen was gekomen zijn de bewoners het dorp Nederland gaan noemen. Het aantal inwoners was ooit 3000 en is nu nog ongeveer de helft. Na het vertrek van het Nederlandse mijnbedrijf veranderde Nederland in een spookstadje. Pas nadat de mijn opnieuw in bedrijf werd genomen kwam er weer wat leven in de brouwerij.


11 Nederland Townhall

Geen opmerkingen:

Een reactie posten