woensdag 27 augustus 2008

Dag 22: Cañon City - Denver (deel 2)

Garden of the Gods

Bijna om de hoek bij Manitou Springs ligt het kleine Garden of the Gods. Net als Royal Gorge valt ook dit park niet onder het beheer van de National Park Service. In dit geval zijn de gevolgen echter niet zo dramatisch als bij de Royal Gorge Bridge. De familie die dit park heeft overgedragen aan de stad Colorado Springs heeft bedongen dat de toegang altijd gratis zou blijven. Er staat wel een groot bezoekerscentrum bij de ingang met een uitgebreide giftshop en een restaurant. Je kunt op het terras zitten met uitzicht op de oranje rotsen. Na het bezoek aan Pikes Peak vonden we het wel tijd voor een lunch en het vooruitzicht om even lekker in de zon op het terras te zitten leidde ertoe dat we hier gingen lunchen. Het waaide erg hard en met name de blaadjes sla werden door deze natuurkracht opgetild en weggeblazen. Maar laat ik niet zeuren, het uitzicht was prachtig.

Ingang Garden of the Gods

31Garden of the Gods vanaf visitor center Garden of the Gods: uitzicht vanaf het terras

Het ziet er allemaal mooi uit. De aangelegde wandelpaden zijn echter zo mooi dat het allemaal een beetje onnatuurlijk wordt. Het lijkt daardoor op een speeltuin met prachtige klimrekken. Je ziet dan ook op sommige plekken kinderen en hele families overal opklimmen.

Kussende kamelen?

Volgens de brochure van het park zien we hier twee kussende kamelen. Maar het lijkt natuurlijk ook op een schildpad die een teckel kust.

Kussende kamelen?

Hieronder enkele foto's van het eerste stuk in het park, dat is het deel waar je vanaf het bezoekerscentrum tegenaan kijkt.


37 Garden of the Gods36 Garden of the Gods Garden of the Gods

Op de foto's hieronder dezelfde rotspartijen vanaf de andere kant. Op de tweede foto zijn een paar bergbeklimmers te zien in het midden. Op de derde foto zijn de 'kussende kamelen' weer te zien.

41 Garden of the Gods Garden of the Gods 
42 Garden of the Gods beklimmen Klimmers 
43 Garden of the Gods Kussende kamelen?


Konijnen

Volgens de informatie bij het bezoekerscentrum komen er veel verschillende beesten voor in dit gebied. Dat is verrassend te noemen omdat het zo dicht bij de bewoonde wereld van Colorado Springs ligt. Bijvoorbeeld poema's proberen normaal gesproken de mens zoveel mogelijk te mijden. Er schijnen ook veel ratelslangen te zitten. Door de drukte hebben we weinig dieren gezien in de Garden of the Gods. De oogst bleef beperkt tot een paar vogels en twee bergkatoenstaartkonijnen.

Bergstaartkonijnen

Hieronder nog een paar foto's die we tijdens de wandeling door de godentuin hebben gemaakt.

45 Garden of the Gods47 Garden of the GodsGarden of the Gods


En om het af te leren nog twee mooie voorbeelden van erg fraai gevormde pieken.


53 Garden of the Gods51 Garden of the GodsGarden of the GodsBalanced Rock

In de Garden of the Gods zagen we onze zoveelste Balanced Rock van deze vakantie. Er zaten erg veel mensen rond deze rots en de enige manier om de rots zonder hele families te fotograferen was door er zelf op te klimmen.


Balanced Rock

Hiermee waren we aan het eind gekomen van de lange lijst met plekken die we tijdens de reis wilden bezoeken. We zijn teruggereden naar Denver voor een laatste avond Amerika voordat de terugreis begon. Het was niet zomaar een avond omdat de Democratische Conventie waar Barrack Obama zijn nominatie voor de Democratische partij zou aanvaarden in volle gang was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten