zaterdag 23 augustus 2008

Dag 18: Canyonlands NP (deel 1)

Canyonlands NP

Het Canyonlands NP bestaat uit drie gedeeltes die niet door wegen met elkaar verbonden zijn. Je moet er dus helemaal omheen rijden om in een ander stuk te komen. Wij hebben alleen het Islands in the Sky deel gedaan. Zelfs voor dat deel hebben we al anderhalve dag moeten uittrekken. De eerste dag zijn we zelf met de auto door het park gaan rijden en hebben we de door de Green River en Colorado River uitgesleten kloven vooral van bovenaf gezien. De dag erna hebben we 's ochtends een boottocht over de Colorado River gemaakt.


Islands in the Sky - Shafer Canyon Overlook

De eerste stop was bij het bezoekerscentrum. In vergelijking met de andere parken tijdens de reis stelde dit niet veel voor. Ze waren wel aan het bouwen, dus wie weet staat er binnenkort een heel mooi bezoekerscentrum. Direct na het bezoekerscentrum kom je bij de Shafer Canyon Overlook.

02 Shafer Canyons overlookShafer Canyon

Je moest over een smalle richel lopen om op de plaats te komen waar Arjan staat.


06 Arjan Shafer Canyons overlookShafer CanyonHalsbandleguaan

De felgekleurde halsbandleguaan is een van de meest voorkomende hagedissen in dit gebied. Het zijn met een lengte van zo'n 25 tot 30 cm ook de grootste hagedissen die in Canyonlands voorkomen. Wij hebben echter alleen een paar kleine exemplaren gezien die bovendien voor ons veel te snel waren om op de foto vast te leggen. De foto hieronder is van een ansichtkaart die we hebben gekocht.Halsbandleguaan


Mesa Arch

De Mesa Arch biedt een mooi doorkijkje naar de canyonlands. Canyonlands NP is veel minder druk dan het Arches Park en de wandelpaden zijn dan ook wat minder ontwikkeld. Op de meeste plaatsen geven hoopjes stenen aan waar je moet lopen.

09 Trail naar Mesa Arch12 Mesa ArchTrail naar Mesa Arch

Mesa Arch kan zeker qua uitzicht concurreren met de mooiste bogen van Arches NP.


19 Mesa Arch18 Mesa Arch Mesa Arch


Voor de volgende twee foto's zijn we even naast de boog gaan staan.

29 Uitkijkpunt Canyonlands28 Uitkijkpunt CanyonlandsBij Mesa Arch


Buck Canyon Overlook

Je rijdt en loopt in dit park van het ene uitkijkpunt naar het andere en raakt steeds weer overdonderd door de prachtige vergezichten.

35 Buck Canyon overlookBuck Canyon Overlook


Grand View Point

Voor veel bezoekers het hoogtepunt van het park. Maar dat heeft misschien ook wel te maken met het feit dat dit uitkijkpunt aan het eind van de weg in dit deel van Islands in the Sky ligt.

38 Grand view point41 Grand view pointGrand View Point

Het is verbazingwekkend hoe er in dit droge gebied toch nog allerlei dieren en planten zijn die weten te overleven. Zoals dit 'bonsaiboompje' in een rotsspleet aan de rand van een diepe afgrond.


46 Grand view point Bonsaiboompje

De volgende twee foto's laten zien hoe scherp de overgangen zijn tussen de verschillende lagen in het landschap.


45 Grand view point47 Grand view pointGrand View Point


Hagedis

De hagedis van de foto hieronder is de grootste die we zijn tegengekomen. Net als de meeste andere dieren zocht dit beest een plekje in de schaduw op.

50 Hagedis Hagedis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten