woensdag 13 augustus 2008

Dag 8: Rapid City - Sheridan (Wyoming)

Via de Spearfish Canyon Scenic Byway hebben we het gebied van de Black Hills verlaten. Tijdens onze reizen proberen we vaak de mooie routes te kiezen. De site American Byways is daarbij een handig hulpmiddel.01 waterval scenic byway black hillsSpearfish Canyon Scenic Byway


Devils Tower

Met het einde van de Spearfish Canyon Scenic Byway kwam ook het eind van ons verblijf in South Dakota in zicht. We zijn de grens met Wyoming overgestoken en op weg gegaan naar ons volgende reisdoel: Devils Tower.
De Devils Tower in de noordoosthoek van Wyoming torent als een enorme boomstronk boven het omliggende landschap uit en is dan ook al van grote afstand te zien.

05 Devil's tower van grote afstand06 Devils towerOnderweg naar Devils Tower


De legende van Devils Tower

De indianen noemden de rots 'Mateo Tipi', 'hol van de beer'. Volgens de legende vluchtten zeven indianenmeisjes voor een groep beren op een rots. Een van de meisjes bad tot de rots en vroeg om bescherming. De rots begon te groeien en de beren konden met hun klauwen de meisjes niet bereiken, maar ze maakten wel flinke groeven in de rots. De meisjes stegen als het sterrenbeeld Grote Beer ten hemel, waar ze nog steeds schitteren.


Hoewel er ook meer wetenschappelijke verklaringen zijn voor het ontstaan van de rots, met gestold magma en erosie is de eerste verklaring toch mooier.


Een ansichtkaart waarop de legende word verbeeld


Devils Tower is zo'n plek die zo indrukwekkend is dat je blijft fotograferen als je er bent. Je kunt helemaal om de rots heen lopen. Je kunt hem ook beklimmen.
09 Devils tower11 Devils tower met klimmers Klimmers bij Devils Tower
19 Uitzicht bij Devils tower


Prairiehonden

En ook hier zaten ze weer. In dit geval zelfs midden op de weg. Het bord stond er dus niet voor niets.
08 bord prairie dogs 27 Prairie dog op weg Prairiehond bij Devils Tower

23 Uitzicht bij Devils tower Uitzicht tijdens de ronde om Devils Tower
21 Devils tower Devils Tower

1 opmerking:

  1. Hallo,
    Ik ben aan de voorbereiding van onze reis naar Amerika bezig en ik ben op uw reisverslag terecht gekomen en heb met plezier uw dag 8 van Rapid City naar Sheridan gelezen. Dat is ook wat wij willen. Over de Devil's Tower had ik nog geen info, dus hier ben ik blij mee. Heeft U nog meer suggesties in Wyoming en Colorado. Wij vliegen op Denver en willen naar Yellowstone en alles daar tussen is momenteel nog een "grijs gebied" voor ons. In 2008 hebben we California, Utah en Arizona gedaan. Als U wilt antwoorden dan graag op rita.toering@hetnet.nl
    Met vriendelijk groet Rita

    BeantwoordenVerwijderen