dinsdag 12 augustus 2008

Dag 7: Badlands National Park

Badlands National Park is een bijzonder ruig gebied met grillige rotsformaties, verweerde bergpieken en diepe vertakte ravijnen die door erosie zijn uitgesleten in de bodem van South Dakota.
Eindelijk een dag die begon met een strak blauwe lucht. Bij de ingang van het park hebben we dus maar meteen en foto gemaakt waarop die lucht goed zichtbaar is. Daarna hebben we eerst een paar korte wandelingen gedaan in de buurt van het bezoekerscentrum.


01 Badlands bij ingang visitors center Badlands NP05 Badlands cliff shelf trail Cliff Shelf Trail


Window Trail en Door Trail

Dit zijn twee van de korte wandelingen die je in de buurt van het bezoekerscentrum kunt doen.

08 Door trail Door Trail06 windowtrail Window Trail

Big Badlands Overlook

Op de meeste foto's die je van dit park ziet zijn gestreepte rotsen te zien. Al die gekleurde lagen zijn een weergave van de geschiedenis van het gebied. Deze lagen zijn vooral goed te zien bij de Big Badlands Overlook. Op de foto's lijkt het wel uitgestorven in dit gebied. Maar bij het uitzichtpunt was het behoorlijk druk. En hoewel we zelf allebei 40+ zijn brachten we de gemiddelde leeftijd hier nog flink omlaag.

13 Big badlands overlook11 Big badlands overlookBig Badlands Overlook


Badlands Loop Road

De Badlands Loop Road is de belangrijkste weg in het park. In tegenstelling tot wat de naam suggereert is het geen loop. Het eerste deel van de route lijkt nog veel op het stuk bij de Big Badlands Overlook. In het tweede deel zat wat meer afwisseling en kwamen we bovendien de nodige dieren tegen. Vooral de gaffelbokken met de gestreepte Badlandsrotsen op de achtergrond leverden mooie plaatjes op. Er zaten ook een paar prairiehonden in het gras.

27 gaffelbokken 28 prairiedogs Gaffelbokken en prairiehonden in Badlands


In het laatste stuk van de Loop Road zie je naast de strepen ook allerlei kleuren verschijnen.

32 badlands loop road 31 badlands loop road Kleuren in Badlands
Foto's Badlands National Park


Sage Creek Rim Road

Op de plek waar de Badlands Loop Road afbuigt en het park verlaat kun je ook nog een stuk doorrijden over de niet geasfalteerde Sage Creek Rim Road. In dit stuk heb je een grote kans om allerlei dieren tegen te komen.


Dikhoornschaap

Op vrijwel alle plekken waar we tijdens deze reis zijn geweest komt het dikhoornschaap (Bighorn Sheep) voor. Toch hebben wij ze alleen in Badlands gezien. Deze groep stond onder het beheer van de National Park Service. Dat is te zien aan de gele halsbanden die ze dragen.
Er zat één mannetje in de groep met de kenmerkende dikke hoorn. Hij was duidelijk de baas en leek maar één ding te willen.

43 bighornsheep40 bighornsheepDikhoornschapen


Prairiehonden

We hebben tijdens de reis veel prairiehonden gezien. De mooiste plaatjes hebben de prairiehonden bij de Badlands opgeleverd. De meeste prairiehonden zijn erg schuw, maar hier zaten er twee die ons erg dichtbij lieten komen.

60 Prairiedog hol56 Prairiedog holPrairiedogs in Badlands

1 opmerking:

  1. rita.toering@hetnet.nl22 januari 2010 om 08:41

    Badlands Nat. Park ga ik zeker op mijn verlanglijstje zetten. Sommige plekjes lijken op de Grand Canyon, waar we in 2008 zijn geweest.
    Groetjes Rita Toering

    BeantwoordenVerwijderen