dinsdag 26 augustus 2008

Dag 21: Montrose - Cañon City (deel 1)

Voorafgaand aan de reis had ik via reisgidsen en reisverslagen op internet een inschatting gemaakt van de tijd die we overal nodig zouden hebben om op onze manier door de parken te reizen. Dat is heel goed gelukt behalve op deze dag. Er stonden twee kloven op het programma. De Black Canyon of the Gunnison en Royal Gorge. Wil je ze allebei doen dan moet je eigenlijk een extra dag inlassen met een extra overnachting in Montrose.


Black Canyon of the Gunnsison NP

Al snel na het verlaten van Montrose kom je bij de afslag naar dit national park. Black Canyon of the Gunnison is pas in 1999 een nationaal park geworden. Het verdient die status zeker. Het is niet heel erg groot, maar wel erg indrukwekkend. Duizelingwekkende diepten en steile donkerkleurige rotswanden en -pieken kenmerken dit gebied.


Tomichi Point

Het eerste uitkijkpunt, waar je al langs komt voordat je het bezoekerscentrum bereikt, heet Tomichi Point. Waar we de vorige dag nog last dachten te hebben van een mooie-uitkijkpunten-moeheid was die hier meteen verdwenen. Foto's kunnen nooit het gevoel weergeven dat je ter plekke hebt, maar in dit geval verschil nog groter dan normaal.
01 Black Canyon Tomichi point02 Tomichi point Tomichi Point


Gunnison Point

Een buitengewoon spectaculair uitzichtpunt achter het bezoekerscentrum van het park. Je kunt hier naar een platform lopen dat echt over het ravijn hangt. Je hoeft geen hoogtevrees te hebben om hier even terug te schrikken. Onderstaande foto's geven een beetje een indruk van de diepte. Op de tweede foto is ingezoomd op de spitse zuil in het midden. De rivier stroomt nog weer een heel stuk lager.
07 Gunnison point08 Gunnison point Gunnison Point


Kalkoengier

Bij het volgende uitkijkpunt vlogen een aantal kalkoengieren door de lucht. Op de foto's is het moeilijk vast te stellen dat het om deze soort gaat. We hebben het zelf wel goed kunnen waarnemen. We hadden deze vogels al eerder gezien bij Devils Tower (Wyoming).

22 Vogel 20 Vogel Kalkoengier


Pulpit Rock Overview

Vanaf dit punt kon je een stuk recht de kloof in kijken.

26 Pulpit rock overview Pulpit Rock OverviewDevils Lookout

Vooral op de eerste foto is goed te zien hoe scherp de overgang is van het glooiende landschap naar de diepe kloof.

28 Devils lookout30 Devils lookoutDevils Lookout


Chasm View

De uitkijkpunten volgen elkaar in dit deel van het park in snel tempo op. Hieronder een foto van Chasm view.

31 Chasm view Chasm View


De strepen op de rotsen op de foto hieronder waren een voorbode voor het volgende uitkijkpunt: Painted Wall View. Dat hadden we dus al gezien en om tijd te winnen hebben we dit punt verder overgeslagen.

Painted Wall View


De eekhoorn op de foto hieronder is een stuk groter dan de meeste andere eekhoorns die we hebben gezien tijdens de reis. Opvallend is dat het beest veel minder schuw was dan de rode eekhoorns die we in Europa overal zien. Pas toen we met de auto vlakbij kwamen bedacht het beest dat dit misschien toch niet zo'n handige plek was om in de zon te zitten.

EekhoornHighpoint

Het eindpunt van de weg. Het was een beetje een vreemde plek om de weg te laten eindigen. Geen echt mooi uitzichtpunt. Er begonnen daar wel een paar trails die waarschijnlijk heel mooi zijn. Maar zoals al opgemerkt, ik had dit niet zo handig gepland. We moesten nog meer dan 250 km rijden en we hebben hier daarom geen wandeling gedaan.

34 Highpoint Highpoint


Sunset View

Op de weg terug naar het bezoekerscentrum hebben we nog een korte stop gemaakt bij Sunset View. Wij waren er midden op de dag en hebben de 'sunset' dus niet gezien.

38 Sunset view Sunset View


Sagebrush Lizard

De hagedis hieronder is een Sagebrush Lizard. Een fatsoenlijke Nederlandse naam heb ik niet kunnen vinden. Voor een dier met een zo groot verspreidingsgebied is dat vreemd. Het is een van de meest voorkomende soorten. Kenmerkend is de in dit geval duidelijk zichtbare blauwe buik.

Sagebrush Lizard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten