zondag 10 augustus 2008

Dag 5: Pawnee Buttes en Scottsbluff National Monument

Pawnee Buttes

Na het bezoek aan het Rocky Mountains National Park ging onze reis in de richting van de prairies ten oosten van de Rocky Mountains. Het eerste deel van de reis was nog in Colorado. Later die dag zijn we de grens met Nebraska overgestoken.

13 Colorado plattelandHet platteland in Colorado

Via een kilometerslange route over onverharde wegen kwamen we bij de Pawnee Buttes. Een paar grote bulten in een verder vrij vlak landschap. Veel roofvogels bouwen hun nesten rond deze rotsen. We zijn daarom op afstand gebleven en hebben alleen een paar foto's gemaakt. Er is wel een wandelroute uitgezet die dichter bij de rotsen komt.

01 Pawnee buttes
04 Pawnee buttesPawnee Buttes

In het gebied rond de Pawnee Buttes is vrijwel niets gedaan aan toeristische ontwikkeling. Het is een landbouwgebied en de koeien staan dan ook op de weg zodra je de parkeerplaats bij Pawnee Buttes verlaat. Het levert wel mooie typisch Amerikaanse plattelandsplaatjes op.

Onderweg naar Scottsbluff (Nebraska)

De route van Pawnee Buttes naar Scottsbluff is weinig afwisselend. Vooral het deel in Nebraska is één lange rechte weg. De lucht boven ons werd steeds dreigender en in Scottsbluff kregen wij weer onze dagelijkse hoosbui.

16 Colorado platteland

Scottsbluff National Monument is een van de weinige hoge rotsformaties in het gebied van de grote prairies in het gebied te oosten van de Rocky Mountains. Het was daarom een belangrijk herkenningspunt voor de pioneers die via de Oregon-trail naar het westen trokken. Er is een klein museum ingericht maar het is vooral een hele mooie plek met mooie uitzichten op de gebieden eromheen.

Scottsbluff National Monument

20 Scottsbluff NM Scottsbluff NM 25 Amerikaanse goudvink man American Goldfinch


22 Scottsbluff NM28 Scottsbluff NMScottsbluff National Monument


Terwijl we op het Scottsbluff NM stonden waren er in verschillende richtingen flinke onweersbuien te zien. Aan het eind van ons bezoek hebben we nog geruime tijd in het bezoekerscentrum geschuild voor de regen.
Zo mooi als het Scottsbluff NM was, zo lelijk was alles wat we van het stadje zelf hebben gezien. Ons hotel in Scottsbluff lag op een industrieterrein. En eigenlijk zag heel Scottsbluff eruit als een industrieterrein.

17 Weg naar ScottsbluffRoute door Colorado en Nebraska

Geen opmerkingen:

Een reactie posten