donderdag 21 augustus 2008

Dag 16: Salt Lake City - Moab

Scenic BywaysIn het gebied tussen Salt Lake City en Moab liggen een aantal scenic byways. Bedenk daarbij wel dat elke scenic byway een omweg betekent. Omdat we in de streek rond Moab veel wilden zien hebben we slechts één scenic byway gedaan. De Huntington Canyon Scenic Byway tussen Fairview en Huntington. Het was een mooie route, maar niet heel bijzonder.

02 TussenstopHuntington Canyon Scenic Byway


Het landschap zou in de loop van de dag sterk van uiterlijk wisselen. De eerste stop, op de foto hierboven, gaf nog groene heuvels te zien. Later zou het een kaal woestijnlandschap worden.

05 Onderweg naar MoabUS 191

De US 191 is een nogal drukke weg door een totaal verlaten gebied. Zo'n 100 km zonder dorpje of zelfs maar een tankstation.


06 Onderweg naar Moab07 Onderweg naar MoabUS 191


Even dachten we een tankstation tegen te komen, maar dat was slechts schijn. Het was gesloten, met hekken afgezet en er lagen een heleboel lama's. Een nogal bizar tafereel.


Lama's

Het laatste stuk voor Moab werd het landschap steeds ruiger en kleurrijker.

13 Onderweg naar Moab14 Onderweg naar MoabVia de I 70 en de US 191 naar Moab

Voordat we naar ons hotel in Moab gingen, waar we vier nachten zouden blijven, hebben we nog een omweg gemaakt naar het Dead Horse Point. Dit ligt aan een zijweg van de weg naar Canyonlands NP. De weg ernaar toe leverde al een paar erg mooie uitzichtpunten op.


16 Weg naar Canyonlands20 Weg naar Canyonlands Onderweg naar Dead Horse PointDead Horse Point

Het Dead Horse Point State Park is een klein, hooggelegen park dat vooral bekend is vanwege het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River die daar met een grote bocht om een rotsplateau heendraait. Buiten dit spectaculaire uitkijkpunt heeft het park niet veel te bieden. Er is een bezoekerscentrum en er zijn een aantal niet al te lange wandelingen die je kunt doen.

Het uitkijkpunt is een omweg waard. Vroeger werden wilde paarden door cowboys naar dit punt gedreven, waana de smalle doorgang met een hek werd afgesloten. De beste paarden werden getemd, de overige paarden werden gewoonlijk weer vrijgelaten. Volgens een oude legende is het één keer voorgekomen dat de opgesloten paarden bovenop het rotsplateau aan hun lot werden overgelaten; de beesten stierven door een gebrek aan water. Het park dankt haar naam aan dit gruwelverhaal.


33 Dead Horse Point State Park35 Dead Horse Point State ParkDead Horse PointEen paar dagen later hebben we een boottocht gedaan op de Colorado River en we zijn toen langs dit punt gevaren.
Hieronder nog een paar dieren die we hier hebben gezien. De hagedis heb ik niet kunnen terugvinden in ons dieren en plantengidsje. Dat betekent dat hij er niet in staat of dat het het vrouwtje is van een soort waarvan de mannetjes er heel anders uitzien.


HagedisRaaf

De foto's hieronder hebben we bij het bezoekerscentrum gemaakt. We kwamen daar vlak voor sluitingstijd aan en ze zaten de dagopbrengst al te tellen. Met zichtbare moeite lukte het de ranger om ons nog vriendelijk te woord te staan. Op de eerste foto heb ik geprobeerd om een beetje de diepte te vangen. De smalle witte streep is een weg waar iemand met goede ogen een auto kan zien rijden.

39 Dead Horse Point State Park37 Dead Horse Point State Park
Dead Horse PointWe zijn hierna doorgereden naar Moab. Dit is een toeristisch stadje dat voor veel mensen als uitvalsbasis dient voor de nabijgelegen nationale parken, Arches en Canyonlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten