zaterdag 9 augustus 2008

Dag 4: Rocky Mountains National Park

Trail Ridge Road

Op de tweede dag in het Rocky Mountains National Park hebben we de belangrijkste weg door het park, de Trail Ridge Road, gedaan. Via een heleboel tussenstops en wandelingen krijg je een goede indruk van hetgeen dit park te bieden heeft.
De Trail Ridge Road is de hoogste volledig geasfalteerde weg in de Verenigde Staten.


Hidden Valley

04 Hidden valleyHidden Valley

Onze eerste stop was bij Hidden Valley (ligt langs een zijweg). De namen die je tijdens het reizen door dit soort gebieden tegenkomt voor allerlei rotsblokken, meertjes, kloven en valleien zijn vaak intrigerend en tegelijk onbegrijpelijk en vergezocht. Het feit dat wij deze vallei gevonden hebben geeft al aan dat de naam niet klopt.


Many Parks Curve

Op deze plek heb je mooie uitzichten in allerlei richtingen.

09 Many parks curve05 Many parks curveMany Parks Curve

Een groot deel van de route loopt boven de boomgrens. In verband met de kwetsbaarheid van dit toendragebied in het hooggebergte werd je verzocht om op de wandelpaden te blijven. Wij hebben dat braaf gedaan. Anderen konden de verleiding niet weerstaan en zochten toch mooie plekjes op buiten de paden.

12 Forest canyon

Lava Cliffs

Deze rotsen zijn 26 tot 28 miljoen jaar geleden gevormd door vulkanische as, afkomstig van de 8 mijl verder naar het westen gelegen Never Summer Mountains

15 Lava cliffsLava Cliffs

Het weer in de Rocky Mountains

Tijdens de eerste dagen van de reis hebben we elke dag wel één of meer flinke buien gehad. Op de foto hieronder is te zien dat er donkere wolken boven ons hangen. Later die dag zou het weer tot een flinke uitbarsting komen.
Dit weertype is trouwens heel normaal voor de Rocky Mountains regio.


16 Tussenstop trail ridge road Donkere wolken


Continental Divide

De Continental Divide loopt dwars door de Rocky Mountains. Ten westen van deze lijn stroomt al het water in richting van de Stille Oceaan. Ten oosten stroomt het water naar de Atlantische Oceaan. We zijn tijdens onze reis nog een paar keer over deze lijn gekomen. Hij loopt ook door het Yellowstone National Park.

17 Continental divide (milner pas) Continental Divide bij de Milner Pass


Poudre River en Lake

Bij de Milner Pass kom je in het gebied van de Poudre River en de Never Summer Range. Ook het Poudre Lake ligt bij deze bergpas.

20 vogel - Clarks NutcrackerGrijze Notenkraker
 18 Poudre lakePoudre Lake


Coyote Valley

We hebben een wandeling gemaakt door Coyote Valley. Een coyote hebben we er niet gezien, maar wel een Noord-Amerikaanse rivierotter. Helaas was het beest te snel voor onze fotokunsten. Omdat het al behoorlijk laat was en we nog helemaal terug moesten naar Estes Park zijn we niet meer verder gereden op de Trail Ridge Road. Op de terugweg hebben we nog een paar stops gemaakt op plekken waar het eerder op de dag erg druk was.

22 Coyote valley colorado valleyCoyote Valley

Elk

In de buurt van het Alpine visitors centre moesten we stoppen omdat er een enorme kudde herten de weg over stak. De Amerikanen noemen dit beest een elk, de Nederlandse naam is wapiti. Het is een Noordamerikaanse ondersoort van het Europese edelhert.
26 Edelherten28 Edelherten
Overstekende herten

Rock Cut Toendra Trail

Dit is een wandeling waarbij je de paddestoelvormige rotsen van onderstaande foto tegenkomt. Het was koud en guur toen we daar liepen. We hebben eerst een hele tijd in de auto moeten wachten vanwege de regen. Het uitzicht op de Trail Ridge Road was erg mooi.

31 Tundra trail32 Tundra trailRock Cut Toendra Trail

West Horseshoe Park

In dit gedeelte van het park heb je relatief veel kans om beesten te zien. Bighorn Sheeps (dikhoornschaap) schijnen hier vaak te komen, maar niet op de dag dat wij er waren.

38 Sheep lakes 39 Ge sheep lakesWest Horseshoe Park

Vanuit dit gedeelte van het park was het nog maar een klein eindje terug naar ons hotel in Estes Park.

Foto's Trail Ridge Road

Geen opmerkingen:

Een reactie posten