vrijdag 15 augustus 2008

Dag 10: Cody - Mammoth Hot Springs (deel 1)

Buffalo Bill Dam

Na nog even boodschappen te hebben gedaan in Cody zijn we richting Yellowstone National Park gegaan. Naar de oostingang van het park is het ongeveer 80 km. De eerste tussenstop hebben we gemaakt bij de Buffalo Bill Dam. In de omgeving van Cody is alles Buffalo Bill. Op de foto's hieronder is de Buffalo Bill Dam te zien. Het door de dam gevormde meer is het Buffalo Bill Reservoir en het ligt in het Buffalo Bill State Park. De weg erdoorheen is natuurlijk de Buffalo Bill Scenic Byway.


003 Buffalo Bill dam Buffalo Bill dam
002 Meer bij buffalo Bill dam Buffalo Bill reservoir

Op de mooie route naar Yellowstone hebben we nog één tussenstop gemaakt. Het zou voorlopig de laatste keer zijn dat we met donkere luchten en regenachtig weer te maken hadden.

008 Weg naar Yellowstone007 Weg naar Yellowstone
Onderweg naar Yellowstone

Yellowstone NP

Het Yellowstone National Park is een groot, afwisselend en buitengewoon mooi park. We hadden drie dagen uitgetrokken voor dit park en dat was waarschijnlijk net genoeg om een goede indruk te krijgen van alles dat dit park te bieden heeft. Geisers, kleurrijke warmwaterbronnen, kokende modderpoelen, diepe canyons, open grasland en een grote verscheidenheid aan dieren en planten.

Wegen in Yellowstone NP

Op het kaartje is de grote rondweg door het park te zien met alleen in het midden een verbindingsweg om een kortere route te rijden. De complete rondweg is ruim 280 km lang. We zijn aan de oostkant bij het Yellowstone Lake het park binnen gereden en onze eerste overnachting was in Mammoth Hot Springs in het noordwesten van het park.
Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld. In 1872 kreeg het gebied deze status.Supervulkaan

Al het moois in Yellowstone is minder vredig en onschuldig dan het eruit ziet. Yellowstone is eigenlijk één grote vulkaan. Een zogenaamde supervulkaan. Als deze vulkaan uitbarst heeft dat grote gevolgen voor het leven op aarde. Gelukkig gebeurt dat maar zelden. De meest recente uitbarsting is 640.000 jaar geleden. Omdat er bij de voorgaande uitbarstingen steeds zo'n zes- tot zevenhonderdduizend jaar tussenzat zou je denken dat het weer bijna zover is. Maar het kan ook nog best 50.000 jaar duren.
Rond de jaarwisseling 2008/2009 leek het er even op dat de zaak op springen stond, maar inmiddels is het weer rustig. Het komt regelmatig voor dat er wat extra activiteit is in het park en automatisch komen dan de verhalen over de op handen zijnde uitbarsting in de media.Sylvan Lake

Onze eerste stop in het park was bij het Sylvan Lake. Dit was het tweede bergmeer in deze vakantie met die naam. In het Custer State Park hadden we ook an een Sylvan Lake gehad. Een van de meest voorkomende vogels in dit gebied is de raaf. Op vrijwel elke plek in Yellowstone hebben we ze gezien.

013 Sylvan Lake YellowstoneSylvan Lake
011 Raaf Raaf bij Sylvan Lake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten