maandag 18 augustus 2008

Dag 13: Yellowstone NP - Grand Teton NP (deel 2)

Grand Teton National Park

Het Grand Teton National Park ligt direct ten zuiden van het Yellowstone Park. De Teton Range is een relatief jonge bergketen en de erosie heeft hier nog niet zo hard toegeslagen. Gevolg: Scherpe spitse toppen.
Bij het bezoekerscentrum bij de ingang van het park zaten weer een paar prairiehonden.


26 Prairie dog Prairiehond

Door het park lopen een paar hoofdwegen en enkele kleinere zijwegen. De eerste dag hebben we vooral de oostelijke route gevolgd. De tweede dag de westelijke route die dichter langs de bergen loopt.

Jackson Lake


Onze eerste stop was bij Colter Bay Marina bij het Jackson Lake. We hebben hier een wandeling naar Swan Lake gedaan. Het eerste stuk van de wandeling ging langs het meer. Dit leverde fraaie uitzichten op de teton range op.

27 Eerste blik op Grand teton Jackson Lake
30 Trail naar swan lake Jackson Lake


Bij het Swan Lake hebben we in elk geval geen zwanen gezien. Het meertje was bijna helemaal dichtgegroeid.
32 Swan Lake Swan Lake
34 Trail Swan LakeWandelpad Swan Lake

Bij vrijwel elke wandeling die je in dit gebied gaat doen staat de waarschuwing dat er beren zitten. Hoewel de kans dat je er een tegenkomt niet zo groot is ben je wel extra op je hoede. Je schijnt voldoende lawaai te moeten maken zodat de beer weet dat je eraan komt en dan gaan ze er blijkbaar vandoor. Je komt in de problemen als je weinig geluid maakt en dan vlakbij de beer komt. Het beest schrikt dan en kan je aanvallen. Vervolgens is de informatie nogal tegenstrijdig als het gaat om de beste tactiek bij een aanval. De ene keer hoor je dat je terug moet vechten, de andere keer dat je juist stil op de grond moet gaan liggen. Gelukkig zijn we alleen de borden tegengekomen.Signal mountain

Signal Mountain is een berg die ten oosten van de Teton Range ligt. Op de top van de berg kijk je uit over de vallei die niet aan de kant van de Teton Range ligt.
40 Signal Mountain Signal Mountain
39 Signal Mountain Signal MountainVlinder

Op Signal Mountain zagen we de vlinder die hieronder staat. De Engelse naam is Anise Swallowtail. Wikipedia geeft als Nederlandse naam Papilio zelicaon. Erg Nederlands klinkt dat niet.
41 Vlinder - Anise swallowtail Papilio zelicaon


Kalkoengier

Na Devils Tower was dit de tweede plaats waar we de kalkoengier zagen vliegen. Het was een heel groepje, maar er is er maar een die we redelijk op de foto hebben gekregen. Dit is een veelvoorkomende vogel in dit deel van de VS.

43 Vogel - Turkey Vulture Kalkoengier
Op vrijwel elke plaats waar je stopt in dit park heb je uitzicht op de Teton Range.


47 Uitzicht onderweg Teton Range
50 Uitzicht met Sanke River Teton Range met Snake RiverBrokeback Mountain

Net als de meeste andere verhalen van Annie Proulx speelt Brokeback Mountain zich af in Wyoming en in dit geval in het gebied van het Grand Teton NP. De film is grotendeels in Canada opgenomen maar op de filmposter is op de achtergrond de tetonrange te zien. De twee toppen links op de foto met het paraboolvormige dal ertussen is op de filmposter te zien links van het hoofd van Heath Ledger. De foto is gemaakt bij de Snake River Overlook langs de US 191.

55 Grand Teton De 'Brokeback Mountain toppen'

Filmposter Brokeback Mountain
© 2005 Focus Features LLC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten