woensdag 20 augustus 2008

Dag 15: Jackson - Salt Lake City

Qua afstand was dit de langste dag, maar het was goed te doen. We waren op tijd vertrokken en het was een mooie route. Er waren relatief weinig plekken om langere tijd te stoppen. Het eerste stuk ging door het dal van de Snake River. Daarna ging het omhoog over de Salt River Pas tot ruim 2300 m.

Top van de Salt River Pass


Bear Lake

Daarna voerde de route langs het Bear Lake dat deels in Idaho en deels in Utah ligt. Omdat we maar een klein stukje door Idaho reden hebben we hier drie staten in een uur bezocht. Maar Idaho hebben we nog even laten rusten tot een volgende reis.
Het was erg mooi weer en er was erg weinig te beleven bij het Bear Lake. Het was een State Park waar je $8 dollar voor moest betalen, maar het is van een andere orde dan de andere State Parks die we hebben gezocht. Het is geen natuurpark waar je uren verblijft. Je kunt er wel zwemmen en met je boot het water op. Wij hebben alleen een paar foto's gemaakt en zijn daarna doorgereden naar het volgende State Park.


04 Bear lake Bear Lake

Antelope Island

Dit eiland in het Great Salt Lake vlakbij Salt Lake City is vooral bekend vanwege de vele wilde dieren die er leven. Antelope Island is via een 11 km lange weg met het vasteland verbonden.

08 Weg naar Antilope Island Weg naar Antelope Island


Hieronder een zoutstrand op Antelope Island. Alleen de Dode Zee is zouter dan het Great Salt Lake.


09 Antilope Island Strand op Antelope Island

Filmset op het eiland

Op het eiland waren ze een film aan het opnemen. Het was nogal merkwaardig dat ze precies op een kruispunt stonden waar alle auto's langskwamen. We zijn er drie keer langsgereden maar hebben geen bekende filmsterren kunnen spotten. Er stonden een heleboel als romein verklede figuranten zich enorm te vervelen. We hebben de titel van de film kunnen achterhalen: 301: The Legend Of Awesomest Maximus. Het is een film uit de National Lampoon's serie. Het romantische idee van het maken van een Hollywoodfilm werd wel behoorlijk onderuitgehaald op deze manier.


Filmset op Antelope Island

Gaffelbokken en bizons

De meeste mensen bezoeken het Antelope State Park voor de beesten. We zijn een route gaan rijden op het eiland en kwamen al snel bij de eerste bizons en gaffelantilopen.

17 Bizons en gaffelbokken29 GaffelbokkenBizons en gaffelbokken

Een aantal kilometers verderop stond een grote kudde bizons op het strand. Het is nogal opvallend dat ze deze plek opzochten bij het extreem zoute water.

22 Bizons aan strand23 Bizons aan strandBizons aan het strand

Salt Lake City

Salt Lake City is met 181000 inwoners niet veel groter dan ons thuishonk Nijmegen. De stad is vooral bekend vanwege de mormonen die hier hun belangrijkste tempel en kantoren hebben staan. Wij hadden slechts één overnachting gepland in deze stad en daar kregen we geen spijt van. We hebben er 's avonds een tijdje rondgelopen en het was er een dooie boel. In tegenstelling tot wat we gewend waren in Amerika was het personeel in het hotel lomp en onvriendelijk. We hebben gegeten bij een restaurant van de keten 'Olive Garden'. Een paar jaar eerder hebben we bij 'Olive Garden' op Times Square in New York gezeten. In Amerika staat het een beetje bekend als een burgertrutten restaurantketen maar ik moet eerlijk bekennen dat wij het er eigenlijk best wel goed vonden.

Mormonen tempel

We zijn ook nog langs de mormonentempel gelopen. Als het donker wordt worden de torens verlicht.
33 Mormoonse tempel45 Mormoonse tempel Tempel

Utah State Capitol

Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah. Wat het natuurschoon betreft is dit zeker een van de mooiste staten van de VS. In Salt Lake City staat het Utah State Capitol. Net als in Denver (Colorado) opnieuw een state capitol in de stijl van het grote Capitool in Washington.

42 Utah State CapitolUtah State Capitol


1 opmerking: