donderdag 14 augustus 2008

Dag 9: Van Sheridan naar Cody (Wyoming)

Route naar Cody

Na een overnachting in het totaal oninteressante Sheridan zijn we op weg gegaan naar onze laatste tussenstop voordat we het Yellowstone National Park gingen bezoeken. Die tussenstop was in het door Buffalo Bill (William F Cody) gestichte Cody. Maar voordat we daar aankwamen hebben we nog een paar interessante tussenstops gemaakt. Via de Bighorn Scenic Byway zijn we naar onze eerste tussenstop gereden bij het mysterieuze Medicine Wheel. Daarna zijn we naar de Bighorn Canyon gereden.

02 Bighorn forest 03 Bighorn forest Bighorn National Forest

Medicine Wheel

Dit is een oude steencirkel die heilig is voor de Sioux- en Cheyenne-indianen in het gebied. Zij zijn verantwoordelijk voor alle doekjes die er aan het hek hangen dat om de cirkel heen staat.

05 Medicine wheel06 Medicine wheelMedicine Wheel

De cirkel ligt op een hoogte van 3048 m en je hebt er een mooi panoramisch uitzicht. Er stond wel een ijzig koude wind op deze augustusochtend. Via een smalle bochtige zijweg van de Alt 14A rij je naar een parkeerplaats hoog in de bergen. De laatste kilometers naar de cirkel moet je lopen over de weg op de tweede foto hieronder.

07 Rotsen bij Medicine wheelUitzicht bij Medicine Wheel
10 Weg naar Medicine wheel Weg naar Medicine Wheel


Bighorn Canyon
De Bighorn Canyon is net zoals de meeste van deze kloven ontstaan door erosie. In dit geval is de Bighorn River de veroorzaker van de erosie. Als je door dit gebied rijdt is er eigenlijk niets dat wijst op deze spectaculaire kloof. Je ziet het pas als je op de parkeerplaats staat aan de rand van de kloof.

11 Onderweg naar Devil canyon Bighorn Canyon
33 Uitzicht bij Devil canyon overlook
Parkeerplaats bij de Devil Canyon Overlook

Devil Canyon Overlook

Het meest spectaculaire punt van de Bighorn Canyon is bij de Devil Canyon Overlook. De indrukwekkende schoonheid van deze plek is op een foto eigenlijk niet te vangen. Toch hebben we het geprobeerd en hieronder zijn een paar foto's te zien.
32 Devil canyon overlook13 Devil canyon overlook
Bighorn Canyon
19 Devil canyon overlookDevil Canyon Overlook

Hagedissen

Op de foto hieronder één van de vele hagedissen die we zijn tegengekomen. Er leven veel verschillende soorten in het gebied rond de Rocky Mountains. In de 'Field guide to the Rocky Mountains' die we hebben gekocht is deze niet te zien. Gezien de plek waar we deze hebben gezien is het waarschijnlijk het vrouwtje van de Sagebrush Lizard. De mannetjes van deze soort hebben een helder blauwe buik. Wikipedia geeft geen Nederlandse naam voor deze soort. Gezien het grote verspreidingsgebied van deze soort zou je verwachten dat die er wel is. Sagebrush is een plant die in het Nederlands alsem heet, je zou dus over de alsemhagedis kunnen spreken.

16 hagedis Hagedis

Pryor Mountain Wild Mustangs

In de Pryor Mountain Wild Horse Range die grenst aan de Bighorn Canyon leven ongeveer 200 wilde mustangs. Volgens onze reisgids was de kans om er één te zien erg klein. Op onderstaande foto's is te zien dat we er toch een paar hebben gezien. We hebben een eindje buiten het park ook nog de bezoekerscentra van de Bighorn Canyon en de Pryor Mountain Wild Horse Range bezocht.


35 Pryor mountain wild mustangs Wild Mustangs


Cody

De overnachting was deze keer in het door Buffalo Bill gestichte Cody. In Cody is alles in cowboystijl. Je kunt er naar de rodeo en 's avonds is er een shoot out. Cody noemt zich zelfs 'Rodeo Capitol of the World'. Wij hebben deze kermis een beetje aan ons voorbij laten gaan. Alleen in onze Cabin konden we er niet omheen. De dekbedden, gordijnen en eigenlijk alles in de hut was in Buffalo Bill-stijl. Op de foto is de hoofdstraat van het stadje te zien.

41 Cody by night Hoofdstraat Cody

3 opmerkingen:

  1. Wist je dat er op een 300 tal meter van het Medicine Wheel een klein dennenbos is ? En daar in het middel ervan de "echte indianen" vergaderen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wist je dat die "doekjes" offergaven zijn aan grote geest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo, ik ben met veel plezier jullie reisverslag aan het lezen. Wij gaan in juli 2013 naar de usa, deze keer samen met onze kids. Heeft u misschien nog meer informatie mbt. yellowstone? Hoeveel dagen zouden we minimaal nodig hebben om de belangrijkste punten te bekijken? Weet u misschien ook een plek aan het Salt Lake meer waar we kunnen zwemmen? U kunt me mailen op henmar@hetnet.nl. Dank u wel voor uw eventuele reactie.

    BeantwoordenVerwijderen