vrijdag 22 augustus 2008

Dag 17: Arches NP (deel 1)

Allereerst kwamen we in Moab langs een muurschildering met een enorme spin.

Muurschildering

Tijdens onze vakanties verzamelen we ook altijd verkeersborden die waarschuwen voor dieren die in Nederland (in het wild) niet voorkomen. Bij de ingang van het Arches NP stond een bord voor het dikhoornschaap.


Verkeersbord dikhoornschaapArches National Park


Arches NP bevat het grootste aantal natuurlijke bogen ter wereld. Dit woestijnpark heeft echter meer te bieden, grote spitse rotsformaties en balancerende rotsen bepalen mede het gezicht van dit park. Het is niet zo'n heel groot park, maar je hebt toch wel een dag nodig om een aantal hoogtepunten te zien. Voor de belangrijkste bogen moet je nog flinke stukken lopen omdat ze niet direct aan de weg liggen. Bovendien kan het in de zomer erg heet zijn. Tijdens de wandelingen is er nauwelijks schaduw en er is maar op een paar plekken water te krijgen.


Bezoekerscentrum


Park Avenue

Na het bezoekerscentrum gaat de weg steil omhoog. De eerste stopplaats is bij Park Avenue. Dit stuk is genoemd naar de straat in New York vanwege de wolkenkrabberachtige monolieten die er staan.


06 Park Avenue Park Avenue


De bogen waar het park om bekend staat zul je hier nog niet aantreffen. Wel soms bizarre vormen van opeengestapelde stukken rots.12 Park Avenue07 Park Avenue09 Park Avenue10 Park Avenue  Park AvenueCourthouse Towers

Vervolg je na Park Avenue de weg dan rijdt je er min of meer aan de zijkant omheen. De volgende stopplaats is Courthouse Towers. Dit is in feite het uiteinde van Park Avenue. De rotsformaties hebben hier weer prachtige namen. Op de eerste foto hieronder 'Sheep Rock'. Meestal zijn de namen nogal vergezocht, maar hier valt inderdaad wel een schaap van te maken. Hoewel het natuurlijk net zo goed een bizon kan zijn.

20 Courthouse Towers sheep rockSheep Rock 

24 Courthouse Towers Three Gossips

Er staan hier ook een paar enorme muren van steen. Op de eerste foto hieronder Arjan bij de 'Tower of Babel'. Op de tweede foto probeert de zon tevoorschijn te komen achter 'The Organ'.


21 Courthouse TowersTower of Babel
23 Courthouse Towers The Organ


Balanced Rock

Elk park in dit deel van de Verenigde Staten heeft wel een Balanced Rock. Arches blijft daarin niet achter. In dit geval kon je er helemaal omheen lopen. Bekijk je de rots van verschillende kanten dan wordt het alleen maar onwaarschijnlijker dat dit niet meteen instort.

28 Balanced rock30 Balanced rock32 Balanced rock Balanced Rock

Geen opmerkingen:

Een reactie posten