zaterdag 23 augustus 2008

Dag 18: Canyonlands NP (deel 2)

Grand View Point

Ten zuiden van het Grand View Point komen de Colorado River en de Green River bij elkaar. Je kunt hier zowel richting Colorado River als richting Green River kijken. Bij de eerder beschreven uitkijkpunten keek je eigenlijk altijd richting Colorado River. Na de samensmelting gaat de rivier verder als Colorado River. Dit is ook de rivier die door de Grand Canyon in Arizona stroomt.

56 Grand view point54 Candlestick tower vanaf Grand view Grand View Point met Candlestick Tower in de verteGreen River Overlook

In de reisgidsen en de folders van het park stond dat je een paar kilometer over een niet geasfalteerde weg moest om bij dit mooie uitzichtpunt te komen. Het was dus een verrassing toen de weg net geasfalteerd bleek te zijn. De Green River Overlook is een van de weinige plekken in het park waar je de rivier ook daadwerkelijk ziet.

61 Green river overlook59 Green river overlook60 Green river overlook Green River OverlookUpheavel Dome

Bij Upheavel Dome is een krater te zien van ruim 460 m diep. Volgens veel geologen is deze krater een ingestorte zoutkoepel. Een andere theorie is dat het gaat om een krater van een meteoriet. Het pad omhoog was aan het eind alleen nog met hoopjes stenen aangegeven en voerde over allerlei steile rotsen. Tot de eerste uitzichtpunten is het goed te doen.

67 Upheavel DomeUpheavel Dome

De volgende foto is gemaakt op de terugweg van Upheavel Dome naar de auto. Te zien is de rots die Whale Rock heet. Deze ligt direct naast Upheavel Dome. Je kunt bij Whale Rock een trail doen die mooi uitzicht op Upheavel Dome oplevert.


78 Whale RockWhale Rock


De laatste korte stop in het park was bij de Holeman Spring Overlook. Je hoefde in feite niet eens uit de auto voor dit fantastische uitzicht.


80 Holeman spring canyon overlookHoleman Spring Overlook


Daarna zijn we teruggereden naar het bezoekerscentrum. We hadden nog een paar Subway-broodjes in de tas en met een flesje koud drinken zou dat nog een lekkere picknick worden. Vol goede moed op naar de automaat, geld erin gooien en vervolgens.... niets! Dat ding was stuk. Op die manier wordt zo'n automaat toch een soort fata morgana. Uiteraard was het allemaal niet echt dramatisch want in het bezoekerscentrum kon je ook wat krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten