vrijdag 22 augustus 2008

Dag 17: Arches NP (deel 2)

Kleuren

Rijdend door het park zie je het landschap steeds van kleur veranderen. Hieronder een paar foto's waarop dat te zien is.


35 Landschap met veel kleuren49 Kleurrijk landschap34 Landschap met veel kleuren48 Kleurrijk landschapKleurrijk landschap in Arches NPDelicate Arch

Delicate Arch is waarschijnlijk de beroemdste boog in het park. Deze niet zo heel grote boog staat bovenop een heuvel. Er zijn twee wandelpaden. Via de moeilijke route kom je bij de boog en kun je er onder gaan staan. Maar het is wel een zware klim met weinig schaduw en dat bij een temperatuur die zomers al snel boven de 35°C ligt. Bij een parkeerplaats een klein stukje verderop begint een wandelpad dat je naar een plek brengt met mooi uitzicht op Delicate Arch. Ook dat is nog een behoorlijke klim. Wij hebben voor de tweede optie gekozen. Voor ons was de overweging dat we maar één dag voor dit park hadden uitgetrokken en de zware wandeling zou een flink deel van de tijd opslokken.

43 Delicate Arch39 Delicate ArchDelicate Arch


Op de tweede foto lijkt het alsof je zo door kunt lopen naar de boog. Dat is echter niet het geval. Er zit nog een flinke kloof tussen de plek waar de foto is gemaakt en Delicate Arch. Hieronder nog een paar foto's gemaakt tijdens de wandeling bij Delicate Arch. De tip moge duidelijk zijn. Kijk ook af en toe achterom.


45 Arjan bij Delicate Arch 44 Uitzicht bij Delicate Arch 42 Landschap bij Delicate Arch
Uitzicht tijdens de wandeling naar het uitkijkpunt voor Delicate Arch


Daarna hebben we onze weg door het park vervolgd in de richting van het eindpunt van de weg door het park. Na een korte fotostop onderweg zijn we doorgereden naar Skyline Arch.


51 Uitkijkpunt onderweg FotostopSkyline Arch

Hier kun je stoppen voor een korte trail. Het is een mooie boog en een eenvoudige wandeling. Mooi meegenomen bij de ruim 40°C die we die dag hadden.

52 Skyline arch58 Skyline arch
Skyline Arch

59 Dode boomTrail bij Skyline Arch

Op de foto met de dode boom is de hitte bijna te voelen. Sommige mensen halen hun vakantiekick uit de afmattende wandeltochten die naar dergelijke mooie plekken leiden. Voor die mensen heeft dit park zeker veel te bieden. Wij vinden het wel lekker als de auto met daarin de gekoelde drankjes niet te ver weg staat. De wandelingen die wij doen zijn vrijwel altijd korter dan 10 km. En onder deze omstandigheden eerder 3 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten