dinsdag 19 augustus 2008

Dag 14: Grand Teton National Park

Teton Range

De eerste dag in het Grand Teton National Park hebben we vrijwel alle foto's met veel tegenlicht moeten maken. Dat heeft het vreemde effect dat de bergen veel verder weg leken dan ze in werkelijkheid waren. De volgende ochtend zag het er heel anders uit.


01 Grand Teton Teton Range
04 Grand Teton Teton Range


Jenny Lake

Rond het Jenny Lake ligt een wandelpad. Je kunt ook de helft lopen en dan met een bootje terug. Het is een erg drukke route, maar wel een mooi stuk om te lopen. Door de drukte is de kans om hier allerlei dieren te spotten niet zo groot.

07 Jenny Lake Jenny Lake
15 Vlinder Vlinder bij Jenny Lake


Louisiana-tangare

In een boom langs het wandelpad troffen we deze kleurrijke vogel aan. Deze vogel met de naam louisianatangare komt vrij veel voor in dit gebied. In de boom zit links het mannetje en rechts het vrouwtje.

Louisiana-tangare

Hieronder nog een paar impressies van de wandeling rond het meer.


17 Wandelpad Jenny Lake18 Wandelpad Jenny Lake Wandelpad bij Jenny Lake


Hidden Falls

Deze waterval zat inderdaad behoorlijk verstopt. Je moest een flink stuk klimmen om hem te zien. Je zag het bovendien pas als je er vlakbij was.

21 Hidden Falls Hidden Falls


We zijn nog een stuk doorgelopen naar een volgend uitkijkpunt. Het pad werd hier zo steil en zwaar dat we niet meer verder zijn gelopen. Deze plek was voor veel mensen het eindpunt.


25 Jenny Lake Jenny LakeMantelgrondeekhoorn

Waar veel mensen zitten te picknicken tref je meestal ook veel eekhoorns aan. Ook hier was dat het geval. Er leven veel soorten in dit gebied die ook nogal op elkaar lijken. In dit geval gaat het om de mantelgrondeeknoorn. Deze beestjes zijn een stuk kleiner dan de eekhoorns die je in Nederland tegenkomt.

29 Eekhoorn - golden mantled ground squirrel30 Eekhoorn - golden mantled ground squirrelMantelgrondeekhoorn

Later die dag hebben we nog een stuk langs de noordoostkant van het Jenny Lake gereden via een eenrichtingsweg.


33 Grand Teton34 Grand TetonJenny Lake


Tijdens ons verblijf in Grand Teton NP hebben we twee nachten in een hotel in Jackson Hole (ten zuiden van het park) gezeten. Naast het hotel lag een bistro, Rendez Vous dat met afstand het beste restaurant is wat we tijdens de drie weken in Amerika zijn tegengekomen. Het ligt een eind buiten het centrum langs de hoofdweg naar het zuiden. Het is verstandig om even te reserveren want anders moet je nogal lang wacht
en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten