zaterdag 16 augustus 2008

Dag 11: Mammoth Hot Springs - Old Faithful (deel 1)

Lower Terraces

In dit direct aan de rondweg gelegen deel van de 'Terraces' kun je via een houten wandelpad langs de bronnen en terrassen lopen. Het zijn veel trappen, maar het is goed te doen.


Mammoth Hot Springs Terrassen

We zijn deze dag begonnen met de Mammoth Hot Springs terrassen die al vanaf het hotel waren te zien. Bij het begin van het wandelpad stond de Liberty Cap. Een kegel die is overgebleven van een niet meer werkende bron.

01 Liberty capLiberty Cap


Palette Spring

Een klein stukje verderop kom je bij de terrassen van de Palette Spring. In dit gebied ontstaan nog steeds nieuwe bronnen, terwijl oude uitgewerkt raken. Bij Palette Spring was in augustus 2008 niet veel activiteit waar te nemen. De stukken die droog stonden zagen er nogal grauw uit. De delen waar nog wel water stroomde waren wel erg mooi om te zien.

02 Palette spring05 Palette springPalette SpringMain Terrace

Het Main terrace stond grotendeels droog. Slechts hier en daar waren er een paar kleine bronnen te zien. Bij deze bronnen zag je wel meteen de kleuren die zo kenmerkend zijn voor de bronnen in het Yellowstone park.

09 Detail main terraceMain TerraceCanary Spring

In 2008 was dit met afstand het mooiste deel van de terrassen bij Mammoth Hot Springs. De foto's spreken voor zich.

13 Canary spring22 Canary spring20 Canary spring Canary SpringMammoth Hot Springs

Vanaf de terrassen heb je uitzicht op het dorpje met het hotel als meest prominente gebouw.

26 Mammoth Hot Springs Mammoth Hot Springs


Upper Terrace Drive

De naam geeft het al aan. Dit hoger gelegen en minder spectaculaire deel van de terrassen doe je met de auto. Onderweg zijn er een paar plekken waar je kunt stoppen.


Orange Spring Mouth

Dit ziet er heel anders uit dan de andere terassen. Hier is een heuveltje ontstaan. Op de tweede foto is de plek bovenop de heuvel te zien waar het water uitkomt dat vervolgens langs de heuvel, terrassen, omlaagstroomt.

29 Orange spring mound31 Orange spring moundOrange Spring Mound


Aan het eind van de route kom je nog bij het Angel Terrace.


32 Angel terrace Angel Terrace

Geen opmerkingen:

Een reactie posten