zaterdag 16 augustus 2008

Dag 11: Mammoth Hot Springs - Old Faithful (deel 3)

Dierarme dag

Afgezien van een paar herten hebben we op deze dag geen dieren gezien onderweg. Misschien kwam het door de drukte in het gebied. Vooral als je in de buurt komt van Old Faithful is het in het hoogseizoen erg druk.


70 Herten onderweg71 Herten onderwegHerten op eilandje in Firehole riverOld Faithful

Old Faithful is de best voorspelbare van de grote geisers in het park. Er zit steeds ongeveer 80 minuten tussen twee uitbarstingen. In het bezoekerscentrum hangt een lijstje met de verwachte tijdstippen waarop Old Faithful en enkele andere grote geisers in de buurt tot uitbarsting komen. Er wordt een marge aangehouden van 10 minuten bij Old Faithful tot 2 uur bij sommige andere geisers.

73 Old faithfulOld Faithful op een rustig moment


Aan de kant van het bezoekerscentrum staan banken waarop je de uitbarstingen kunt afwachten. Je kunt ook op de veranda van het restaurant op een schommelstoel gaan zitten. Heb je geen zin in de drukte, loop dan even om de geiser heen. Aan de andere kant staat bijna niemand.

Hieronder is een uitbarsting in een aantal stappen te zien.
74 Old faithful75 Old faithful78 Old faithful79 Old faithful 81 Old faithful Old Faithful

Onze cabin lag op slechts 2 minuten lopen van de geiser. We hebben de rest van deze dag een beetje rustig aan gedaan. Een beetje lezen, nog een paar keer naar Old Faithful gaan kijken en 's avonds in een van de restaurants gegeten. In de winkels en de restaurants heeft iedereen op zijn naambordje staan uit welke staat hij komt. Vooral in de horeca werken veel Oost Europese studenten. Met name in de snackbar is de service vergelijkbaar met Oost Europa in de communistische tijd. In het restaurant kun je bizon eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten