vrijdag 15 augustus 2008

Dag 10: Cody - Mammoth Hot Springs (deel 2)

Yellowstone Lake

Het Yellowstone Lake is het is het grootste bergmeer van Noord-Amerika boven de 2500m. Soms kost het wat extra toevoegingen, maar uiteindelijk is in Amerika alles het grootste van iets. In het Yellowstone park zijn ook regelmatig bosbranden. Op veel plekken zijn dan ook zwartgeblakerde boomstammen te zien zoals op de foto's hieronder.


Yellowstone Lake
Yellowstone Lake Yellowstone Lake
Foto´s van Gé Nielissen op Panoramio.com


Grizzly beer

Een klein stukje verderop stond een aantal auto's langs de weg. In de national parks is dat meestal een teken dat er beesten in de buurt zijn. Voor de zekerheid dus maar even gestopt en in dit geval ging het om een grizzly beer die een stuk lager tussen de bomen zat. Door de grote afstand zijn de foto's niet allemaal even best. We hebben veel beesten gezien tijdens deze reis, maar de grizzly voelt toch wel een beetje als de hoofdprijs.

016 Grizzly beer 024 Grizzly beerGrizzly beer


Steamboat Point

Dit is de eerste plek waar we werden geconfronteerd met de thermische activiteit in het park. Het is even indrukwekkend, maar achteraf stelt het niet zoveel voor vergeleken met de rest van Yellowstone.

Steamboat Point Steamboat Point

Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Pelican Creek

We hebben hier de korte Pelican Creek Trail gedaan. Een mooie wandeling, maar je moet wel eerst voorbij het onderstaande waarschuwingsbord. In het meer zat inderdaad een pelikaan.

037 Waarschuwing beer Veelvoorkomende waarschuwing
Pelican Creek Pelican Creek
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com
035 Pelican creek trail Pelikaan in het meer


Mud Volcano Area

In Yellowstone heb je een aantal plekken waar veel thermische activiteit bij elkaar zit. Mud Volcano Area is er daar een van. Kenmerkend voor dit gebied zijn de kokende modderpoelen. Kenmerkend voor dit gebied is
  • de geur van rotte eieren
  • de grootste bodembewegingen in het park
  • veel veranderingen in activiteit door de aardbevingen die hier voorkomen.
Foto's Mud Volcano Area
Kokende modderpoel Kokende modderpoel
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Mineralen, algen en bacteriën zorgen voor verkleuringen in alle kleuren van de regenboog rond de bronnen van Yellowstone. Bij de Mud Volcano Area is dit nog maar heel beperkt te zien.


Mud volcano area Mud volcano area
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Overal zie je stoom uit de aarde komen en kom je langs kokende bronnen. Er ontstaan in dit gebied ook steeds nieuwe bronnen, terwijl oude juist uitgewerkt raken. Bij de Cooking Hillside zijn de bomen die er stonden letterlijk gekookt en afgestorven.


Cooking Hillside Cooking Hillside

Sour Lake Sour Lake
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Opvallend is dat tussen het borrelende water toch nog plantjes groeien.


Planten bij een kokende bron Planten bij een kokende bron
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.comSulphur Caldron

Schuin tegenover de parkeerplaats van de Mud Volcano Area ligt de uiterst zure Sulphur Caldron. Op de parkeerplaats stond een hek rond een stoomgat dat waarschijnlijk nog vrij nieuw was.

Sulphur Caldron
Sulphur Caldron
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

062 Ingezakte parkeerplaats Parkeerplaats bij Sulphur Caldron


Coyote

In de bossen bij Sulphur Caldron liep een coyote of prairiewolf rond. Sommige exemplaren scharrelen hun kostje bij elkaar op plekken waar mensen etenswaren achterlaten. Dit was dus zo'n geval. Het beest is duidelijk bezig met een stuk afval.

Coyote Coyote

Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com
Meer foto's Yellowstone

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen