vrijdag 15 augustus 2008

Dag 10: Cody - Mammoth Hot Springs (deel 2)

Yellowstone Lake

Het Yellowstone Lake is het is het grootste bergmeer van Noord-Amerika boven de 2500m. Soms kost het wat extra toevoegingen, maar uiteindelijk is in Amerika alles het grootste van iets. In het Yellowstone park zijn ook regelmatig bosbranden. Op veel plekken zijn dan ook zwartgeblakerde boomstammen te zien zoals op de foto's hieronder.


027 Yellowstone Lake
028 Yellowstonde lake Yellowstone Lake

Grizzly beer

Een klein stukje verderop stond een aantal auto's langs de weg. In de national parks is dat meestal een teken dat er beesten in de buurt zijn. Voor de zekerheid dus maar even gestopt en in dit geval ging het om een grizzly beer die een stuk lager tussen de bomen zat. Door de grote afstand zijn de foto's niet allemaal even best. We hebben veel beesten gezien tijdens deze reis, maar de grizzly voelt toch wel een beetje als de hoofdprijs.

016 Grizzly beer 024 Grizzly beerGrizzly beer


Steamboat Point

Dit is de eerste plek waar we werden geconfronteerd met de thermische activiteit in het park. Het is even indrukwekkend, maar achteraf stelt het niet zoveel voor vergeleken met de rest van Yellowstone.

032 Steamboat point Steamboat Point

Pelican Creek

We hebben hier de korte Pelican Creek Trail gedaan. Een mooie wandeling, maar je moet wel eerst voorbij het onderstaande waarschuwingsbord. In het meer zat inderdaad een pelikaan.

037 Waarschuwing beer Veelvoorkomende waarschuwing
036 Pelican creek trail Pelican Creek
035 Pelican creek trail Pelikaan in het meer


Mud Volcano Area

In Yellowstone heb je een aantal plekken waar veel thermische activiteit bij elkaar zit. Mud Volcano Area is er daar een van. Kenmerkend voor dit gebied zijn de kokende modderpoelen. Kenmerkend voor dit gebied is
  • de geur van rotte eieren
  • de grootste bodembewegingen in het park
  • veel veranderingen in activiteit door de aardbevingen die hier voorkomen.
040 Mud vulcano Kokende modderpoel

Mineralen, algen en bacteriën zorgen voor verkleuringen in alle kleuren van de regenboog rond de bronnen van Yellowstone. Bij de Mud Volcano Area is dit nog maar heel beperkt te zien.


046 Mud vulcano Mud volcano area

Overal zie je stoom uit de aarde komen en kom je langs kokende bronnen. Er ontstaan in dit gebied ook steeds nieuwe bronnen, terwijl oude juist uitgewerkt raken. Bij de Cooking Hillside zijn de bomen die er stonden letterlijk gekookt en afgestorven.


047 Cooking hillside Cooking Hillside

050 Sour lake Sour Lake

Opvallend is dat tussen het borrelende water toch nog plantjes groeien.


045 Plantengroei in borrelende poel Planten bij een kokende bron


Sulphur Caldron

Schuin tegenover de parkeerplaats van de Mud Volcano Area ligt de uiterst zure Sulphur Caldron. Op de parkeerplaats stond een hek rond een stoomgat dat waarschijnlijk nog vrij nieuw was.

055 Sulphur caldron
Sulphur Caldron

062 Ingezakte parkeerplaats Parkeerplaats bij Sulphur Caldron


Coyote

In de bossen bij Sulphur Caldron liep een coyote of prairiewolf rond. Sommige exemplaren scharrelen hun kostje bij elkaar op plekken waar mensen etenswaren achterlaten. Dit was dus zo'n geval. Het beest is duidelijk bezig met een stuk afval.

060 Coyote Coyote

Geen opmerkingen:

Een reactie posten