zondag 24 augustus 2008

Dag 19: La Sal Mountain Loop drive

La Sal Mountain Loop drive

We hadden voor deze middag een halve dagtocht geboekt waarbij we met een jeep en gids door de canyonlands zouden trekken. Omdat er geen andere belangstellenden waren ging dit echter niet door. Een dag later kwamen we twee oudere echtparen uit Tennessee tegen die de tocht wel hadden gedaan. Op onze vraag of het mooi was kregen we als antwoord: "Waarschijnlijk wel, maar we hebben het niet gezien. Het was zo eng dat we onze ogen dicht hebben gehouden."

Als alternatief hebben we met de eigen auto de La Sal Mountain Loop drive ten noorden van Moab gedaan. We hebben de loop met de klok mee gedaan. Dat wil zeggen dat we vanuit Moab over de US191 richting Arches NP zijn gereden. Bij het verlaten van Moab neem je dan de afslag naar de US128.

Dit deel van de route is spectaculair mooi. Je rijdt op de rechteroever van de Colorado River. De linkeroever is de oostgrens van Arches NP.


41 Hwy 128 langs Colorado river43 Hwy 128 langs Colorado river45 Reiger44 Hwy 128 langs Colorado riverUS 128 langs de Colorado RiverFisher Towers

Na een kort bezoek aan het 'filmmuseum' bij Red Cliffs Ranch zijn we naar Fisher Towers gereden. Dit ligt niet op de loop drive maar de plaatjes die we ervan hadden gezien waren zo mooi dat we hier kozen voor een kleine omweg. Via een hobbelige niet verharde zijweg kwamen we in de buurt van Fisher Towers. Helaas was het eindpunt van de weg nog vrij ver verwijderd van de rotsen. Van dichtbij geven de rotsen het gevoel dat je voor wolkenkrabbers staat volgens de reisgidsen en folders. Ik had daar niet zo'n last van. Het was gewoon mooi.
De volgende dag kwamen we hier nog een keer langs. We ontdekten toen een net zo slechte weg die wel tot vlakbij de rotsen komt. Bij deze afslag staat ook een richtingaanwijzer voor Fisher Towers.

50 Fisher towersFisher Towers

56 Uitzicht vanaf FishersUitzicht bij Fisher Towers


Castleton Tower

Terug op de route kom je al vrij snel bij Castleton Tower. Dit is de smalle zuil rechts op de tweede foto hieronder.

58  La Sal Mountain LoopLa Sal Mountains Loop Drive60 Castleton towerCastleton Tower

Castleton Tower is veel gebruikt in films en reclames. Mooi is het verhaal van de autoreclame. Ze hadden een auto bovenop de rots gezet en daar moest natuurlijk een model bij. Door de harde wind konden ze haar er echter niet meer vanaf halen en moest ze de nacht daarboven doorbrengen. De nachten kunnen behoorlijk koud zijn. Gelukkig hield een van de crew leden haar gezelschap.

Nadat we ongeveer een week lang alleen maar mooi weer hadden verschenen hier weer de eerste dreigende luchten. En het bleef niet bij dreigen.


48 Castleton tower wolkenDreigende lucht bij Castleton TowerLa Sal Mountains

Na Castleton Tower rijdt je echt de bergen in en wordt het landschap weer een stuk groener. Op vrijwel alle uitzichtpunten is Castleton Tower in de verte zichtbaar.

61 Castleton tower69 Uitzicht La Sal LoopCastleton Tower


Tot slot een foto van een nogal spits groen heuveltje midden in de vallei. Daarna hebben we waarschijnlijk ergens een verkeerde afslag genomen. We kwamen in allerlei straatjes van Moab terecht die beslist niet bij een voor toeristen uitgezette autoroute horen.

65 Bergje in vallei Heuveltje in de vallei

Als je Moab via de US 191 in westelijke richting verlaat is er kort voor het einde van het stadje een zijweg (met slagboom) aan de rechterkant. De weg gaat omhoog naar een restaurant met een mooi uitzicht. Het eten is ook prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten